Musicalgezelschap Otis

Over ons

33

Jaar oud

23

Producties

40

Leden

Leuk om kennis te maken…

Musicalgezelschap Otis is een échte Leidse vereniging. Het ensemble van ruim veertig theaterliefhebbers repeteert elke maandag- en donderdagavond onder begeleiding van een professionele regisseur, zangcoach, choreograaf en repetitor. De passie voor theater spat van het podium tijdens onze grote show, die we jaarlijks opvoeren in een groot theater in de regio.

De afgelopen jaren stonden we onder meer in de Leidse Schouwburg, Theater De Muze in Noordwijk aan Zee, Stadstheater Zoetermeer en De Theaterhangaar in Valkenburg. Daarnaast worden we met regelmaat gevraagd voor diverse grote en kleine optredens in Leiden en omgeving. Dit vinden we fantastisch om te doen en hieraan verlenen we graag onze medewerking.  We hebben hiervoor een uitgebreid repertoire, maar kunnen op verzoek ook nummers speciaal instuderen.

Binnen het gezelschap vinden we het verenigingsaspect erg belangrijk en worden de talenten van de leden graag ingezet voor de realisatie van decor, kostuums en publicitaire activiteiten.

Musicalgezelschap Otis

Maak kennis met
ons artistiek team

Jim de Groot

Regisseur

Sarif Tribou

Dirigent

Merel van Geest

Vocal coach

Julia Buizer

Repetitor

Musicalgezelschap Otis

Door de jaren heen

^
1989

Oprichting

Musical en Operettegezelschap Otis werd opgericht op 2 mei 1989.
^
2001

Belcanto

Otis doet een zijstap naar klassiek. Het Belcanto Festival Dordrecht is een groot opera-evenement dat jaarlijks in september in Dordrecht wordt georganiseerd. Tevens is dit festival een wedstrijd waarbij Otis, ondanks het, voor Otisleden, veelal onbekende repertoire, toch de tweede prijs wist te behalen.

^
2004
In oranje
In Oranje, een Nederlandse speelfilm van Joram Lürsen (Alles is liefde, Vuurzee, Baantjer) met hoofdrolspelers Peter Blok (Zwartboek), Thomas Acda (Acda en de Munnik, Flikken Maastricht) en Wendy van Dijk (X-Factor). In een secundaire, kleinere verhaallijn van de film staat een theatergezelschap centraal. Otis heeft deze ‘rol’ mogen invullen. Na enkele repetitiedagen in onze eigen oefenruimte, waaraan Wendy van Dijk en Peter Blok ook deelnamen, volgden de opnamedagen in De Leidse Schouwburg.
^
2004

Wensput

Komische musical/familievoorstelling De Wensput met Arjan Ederveen (Oliver, Hairspray) en Beppie Melissen (Gooische Vrouwen, De Troon) in de hoofdrollen. Naast Ederveen en Melissen nam Otis het grootste deel van de hoofd- en bijrollen voor haar rekening, soms met een wisselende bezetting. Een maand lang een uitverkocht theater en mooie recensies.

^
2010

Korenslag

Hoewel ons musicalgezelschap veel meer is dan een koor besloten we in oktober 2010 toch deel te nemen aan Korenslag voor district Zuid-Holland. Na een harde strijd was de professionele jury unaniem in haar oordeel: Otis was de winnaar!!

^
2010 - 2022

Peurbakkentocht

Het jaarlijks terugkerende openingsfestijn van de Leidse Lakenfeesten. De grachten van Leiden worden overbevolkt door vele (zelfgemaakte) bootjes en vaartuigen. Elke boot met een eigen thema. Jaarlijks zijn tienduizenden mensen uit Leiden en omstreken getuige van dit bonte schouwspel. Elke jaar pakt Otis uit met een bepaald musicalthema. Meerdere 1e en 2e prijzen waren het resultaat.
^
2010 - 2022

Kerstoptredens

Volledig in Anton Pieck-stijl brengt Otis in de late decembermaand de kerstsfeer op kerstmarkten en kerstkoopavonden in de regio. Vele mooie moderne en klassieke kerstsongs passeren de revue.

^
2012
Jubileumconcert
Vijfentwintig jaren vol prachtige musicalproducties, bijzondere tussentijdse optredens en gezamenlijk spel- zang- en
dansplezier.

Blijf op de hoogte